onsdag 21 november 2012

Äntligen vintercykel

Har ju letat vintercykel precis hur länge som helst. Har varit inne på i princip alla tyska och engelska webbutiker och letat rätt cyclocross men inte känt att det klickat. Blocket har riks-scannats dagligen i månader men där tycker jag det antingen är väl dyrt eller så säljs cyklarna innan man hunnit blinka.

Det slutade förnuftigt som tusan - inte precis lattjo men praktiskt, tryggt och pålitligt (tror jag). Det blev helt enkelt en hybrid med skärmar och plats för dubbdäck.

Den har f.ö. rullbromsar som jag inte visste så mycket om men efter en tor-resa till jobbet idag så är jag iaf inte missnöjd, svarar snabbt och bra. På nätet finns det diskussioner om att de kan hacka och låta men det verkar mest handla om att smörja dem på rätt sätt, löser sig nog.

Största bakslaget tycker jag är sittställningen och därmed farten, jag tappar nog 5-15 min om dagen på mina 42 km vilket är irriterande, det knuffar mig nästan över smärtgränsen för hur lång tid det får ta. Å andra sidan - jag kan inte cykla hela året på racern och jag kan verkligen inte tänka mig att vänta på våren så...

Får bli byte av pedaler till helgen och rejält ljus skall införskaffas. Finns det flaskhållare som inte bygger på hål i ramen, det saknas nämligen, inget vidare.

Känns som det här blir ok och jag är hur glad som helst för att väder och underlag inte kommer hejda mig från att cykla. Vad vintercyklar du på? Några listiga vintercyklartips med utrustning och kläder osv?!

2 kommentarer:

  1. Kollade lite på ROSE igår, och de hade många varianter för att hålla flaskor. Här är en:
    http://www.rosebikes.se/artikel/rose-aluminium-bottle-cage-bracket/aid:51735
    Fanns varianter för styret också.

    SvaraRadera
  2. Hmm fattade inte riktigt prylen på bilden men nu när du skriver det så minns jag att jag har sett andra som har dubbla flaskor bakom gumpen. Har köpt ngt trams på biltema som byggde på nån sorts metallclips så man fäster på ramen, får funka så länge det håller men sen är ditt tips nästa anhalt. tackar!

    SvaraRadera

Resebyrå för tågresor internationellt?! Tågsemester behöver inte vara bökigt trots att centralens resebyrå i Kalmar har fullt upp

Tågsemester behöver inte vara bökigt trots att centralens resebyrå i Kalmar har fullt upp. Det verkar ju onekligen som att Kalmar är bäst me...