söndag 11 mars 2018

Semester med tåg - det går

Photo Lukas Mathis CC BY-SA 2.0 on flickr
Photo Lukas Mathis CC BY-SA 2.0 on flickr

Tillbaka i bloggsfären, finns vi än?! Hur som - jag vill samla lite tåg-info på en sida för framtida bruk och som enkel samlad info till den som söker.

Vi har länge velat byta flyg mot tåg på semestern men varje bokningsförsök har gått åt pipsvängen, men så fick vi nys om en grupp på facebook som i sin tur ledde till ett tips om en resebyrå. Och se där - sommaren är räddad, 2 vuxna och 3 barn skall tåga till Italien i juli/augusti och njuta av alperna på vägen. Hela saken har gjort mig nyfiken på vilka resurser det finns och samlar därför mina "fynd" nedan.

Vår resebyrå som alla tycks älska (och vi instämmer so far) http://resebutik.se/ ring (!) 0480-36 22 10, svarstiden på mail är för lång. Jag jämförde med flygpriser på motsvarande resa som var hyfsat bekväma (om lika många timmar o byten som tåg så är det ju ingen större vinst) och visar sig att för oss 5 i familjen så slog det på ca 1500 kr totalt.  De hjälpte oss dessutom med att välja en smartare lösning på nattågen så vi får njuta av alperna i dagsljus. Mycket av restiden skall alltså sovas bort, resten skall vi njuta av :)

Facebookgruppen Tågsemester och Jag flyger inte har båda många och bra tips!

Enligt uppgift skall det funkar bra att boka via ett par olika sajter som inte är mellanhand som tar avgift utan samverkan mellan tågbolagen. Tips via "Tågsemester":

http://trainline.eu/ och http://loco2.com/ kan sälja till flera bolag på samma gång. Inte resebyrå utan direkt automatisk försäljning. Det finns också ett samarbete mellan bolag så att faktiskt förseningar hanteras även om biljetter är köpta separat. (https://www.seat61.com/news.htm, november 2017)

Finns även https://www.tagbokningen.se och glöm INTE interrail som många anser blir avsevärt billigare om man kan passa in sitt behov i de erbjudna paketen (15% under mars månad!) Vi reser denna sommar med "5 resdagar inom 15 dagar".

Uppdaterat 12 mars Rail Travel Shop - Här intygas via Tågsemester på FB att man får bra priser på biljetter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Resebyrå för tågresor internationellt?! Tågsemester behöver inte vara bökigt trots att centralens resebyrå i Kalmar har fullt upp

Tågsemester behöver inte vara bökigt trots att centralens resebyrå i Kalmar har fullt upp. Det verkar ju onekligen som att Kalmar är bäst me...